Новини

Здравина, качество и стил от Агростил

7 Ноември 2016

Дисковата брана MASS – новият стандарт за прецизност

 

Земеделието е бизнес, чийто основен двигател е конкурентоспособността. Оценявайки важността на този факт, специализираните фирми за агротехника се стремят да предлагат на сектора машини с всевъзможни иновации, нововъведения и интегрирани системи, с които да гарантират на фермерите по-качествени обработки в съкратени срокове и при по-нисък разход на гориво. Своя съществен принос в модернизирането на агропарковете у нас има фирма Агростил. Само един поглед върху базата на компанията край Стара Загора е достатъчен, за да се убедите, че това е всичко, от което имате нужда за основните земеделски обработки: плугове, култиватори, брани и чизели, обединени под вече лесно разпознаваемия бранд MASS.

Освен върху най-важното мероприятие на полето - оранта, компанията поставя силен професионален фокус и върху друга немаловажна обработка - дисковането. Важен акцент в продуктовата листа на Агростил са дисковите брани. Разработени са в два варианта - без валяк и с хидравличен валяк, с различен брой работни тела - от 16 до 32, а конструкцията е създадена така, че с мощност от 65 до 200 к.с. за различните модели, дисковата брана прави перфектна обработка на почвата на дълбочина до 20 см. Според вариантите машината се предлага с различни работни ширини: 200, 225, 250, 275, 300, 350 и 400 см.

Освен това, с пословичната си здравина и защити, машината се справя безпроблемно с обработката на различните типове почви у нас. Което е логичният отговор защо българските земеделци предпочитат да работят с дисковите брани MASS. Като поредното потвърждение на това е срещата ни с Димитър Цветанов Димитров от монтанското село Мадан. Той обработва 3 хиляди дка земя и както признава - цял живот се занимава със земеделие. Отглежда основно пшеница, слънчоглед и царевица и от позицията на своя дългогодишен опит оценява предимствата на модерната техника. Именно затова Димитър Димитров тази година е оборудвал стопанството си с нова навесна дискова брана MASS от Агростил.

Дискуването е много важно, най-вече при пшеницата, защото всичко зависи от тази обработка. Разликата между дискова брана MASS и предишната, с която работех, е огромна, защото с тази първо правим икономия на нафта и второ - много съкращаваме времето на обработките и по-бързо засяваме.“ Като практичен земеделски производител, Димитър Димитров първо наблюдавал как се справя дисковата брана MASS в стопанствата на свои колеги.

Отидох лично да видя как работи и много ми хареса. И тогава си казах - ще си купя веднага такава брана. И така и стана.“ Машината, с работна ширина 4 метра, демонстрира пред екипа ни перфектна обработка, въпреки тежкия чернозем в този регион. „Ако с предишната брана правех, например, четири обработки, с тази правя две и е готово, не пести похвалите си за браната нашият домакин. - Машината наистина впечатлява. И с качеството си на работа, и с икономиите, и с времето и нервите, които ти пести. Затова съм много доволен от новата си придобивка и бих я препоръчал веднага на моите колеги. Защо ли? Защото е перфектна.“ За работата на браната е необходима теглителна мощност от поне 160 к.с., допълни още Димитър Димитров.

Нямам никакви притеснения относно следпродажбеното обслужване и сервиза. От Агростил са доказали, че може да им се има доверие. От фирмата веднага реагират при нужда, резервни части има в наличност, няма никакъв проблем. Затова предпочитам да работя с Агростил. Защото наистина правят бизнеса си с грижа за нас, професионално и със стил.

Изтоник: http://agrocompass.bg