Новини

MASS - ПРЕДПОЧИТАНИЯТ ИНВЕНТАР

31 Октомври 2016

Отлично работят на каменисти почви

 

Едва ли има по-символично оръдие на труда от плуга. От древни времена до ден-днешен плугът е на първа линия в земеделието. С него се извършва първоначалната и най-важна обработка - оранта. Не може да се отрече и това, че с годините този основен земеделски инвентар преживява своята еволюция - и като материал за неговото производство, и като здравина, и като продължителност на експлоатационен живот, като качество на работата, конструкция и т.н. И всички тези усилия са фокусирани върху основната цел - земеделските производители да разполагат с надежден и здрав инвентар за качествена оран. Едно от ярките доказателства, че тези усилия са имали смисъл е брандът MASS. Плуговете MASS печелят все повече привърженици у нас, това е факт. Все повече стопанства от години ги предпочитат, защото съотношението им цена-качество е без конкуренция. А кой би пропуснал такава инвестиция?

Андрей Храниславов от бургаското село Скалак е един от многото родни земеделци, открили предимствата на плуговете MASS. В момента обработва около 5 хил. дка земя, върху която отглежда зърнено-житни култури. „Може би има десетина години откакто работим с техника на марката MASS. Преди около месец, преди да започнем дълбоката оран, закупихме от новите им плугове, които са с пружинна защита. Районът ни е каменист и плугове на други марки не се вписват добре. Пружинната защита ги прави съвместими с нашите условия на работа. Когато срещнат препятствие, пружината повдига плужните тела без да има наранявания и съм доволен. Първо закупих 4-корпусния плуг за трактора, който имам от 140 к.с., и останах много доволен. След това взех още един 5-корпусен плуг за другия си трактор, който е 170 к.с. Дълбочината на оран може да бъде на 30, 35 и 40 см“, уточни земеделският производител.

Андрей Храниславов изрази удовлетвореност от техниката на Агростил и заяви, че тези машини оправдават вложените средства. Марката MASS е много надеждна и на достъпна цена. Препоръчвам ги на моите колеги, особено там, където полетата са каменисти. Плугът трябва да е здрав и на добра цена.“ С плуговете МАSS много лесно се работи, сподели и Радослав Йорданов, който е механизатор. Те наистина са много добри и се налагат по-малко ремонти, допълни колегата му Мюждет Смаил.


Агростил се занимава с производство и доставка на земеделска прикачна техника с марката МАSS. Акцент в продуктовата листа на компанията са плуговете в различните им модификации.

Обръщателните плугове МАSS са с механично и хидравлично регулиране. Броят на корпусите им варира от 2 до 6 за навесните модели и от 7 до 12 за полунавесните модели. Работната ширина е от 30 до 45 см за всеки корпус.

Конвенционалните плугове МАSS се произвеждат с от 3 до 10 работни тела, с механично и хидравлично регулиране на захвата, с нон стоп защита.

Олекотените плугове МАSS се предлагат с от 2 до 5 корпуса с различни работни ширини и извършват оран на дълбочина до 35 см.

Прикачната техника, предлагана от Агростил, е предназначена за теглителна сила от 50 до 500 конски сили.


Изтоник: http://agrocompass.bg