Новини

Плуговете MASS – стил в българското земеделие

15 Ноември 2016

Фирма Агростил ООД демонстрира олекотени и обръщателни плугове край Ямбол

 

Два олекотени и един обръщателен плуг от бранда MASS демонстрираха дълбока оран в землището на с. Дражево, Ямболско. Прикачната техника показа възможностите си на площите на земеделския производител Велка Митева от с. Дражево. Плуговете MASS се отличават от конкуренцията с максимална здравина, дълъг експлоатационен живот, лесна поддръжка и не на последно място – качествена работа. Велка и семейството й обработват около 3000 дка със зърнени култури в Ямболско. От 2009 г. стопанката работи с плуговете на фирма Агростил ООД, тогава купуват първия си плуг MASS, не закъснява и покупката на втория и третия плуг – обръщателен през миналата година. Велка Митева не скрива задоволството си от работата на плуговете, които са изключително подходящи за леките и без камъни почви в района, тъй като са олекотени. Двата по-малки плуга са с 4 корпуса и извършват оран на дълбочина до 30 см. Последната покупка – обръщателен навесен плуг MASS, е с 5 корпуса и работна ширина от 40 см. Предлагането на плугове с отлично качество и на достъпни цени е основна цел на фирмата, в което са убедени и семейство Митеви от Дражево. Една от причините да се доверят на плуговете MASS е добрата цена, спрямо останалата техника.

С плугове MASS обработката на земята е бърза, лесна и най-вече безпроблемна заради изключително здравия им корпус. Увеличаването на декарите през годините налага покупката на още прикачна техника и към момента семейството е окомплектовало всеки от трите плуга с трактор, според конските сили на машините. Целта е да се обезпечи обработката на декарите. Велка Митева допълва, че „колкото по-голям е плугът, толкова по-бърза е обработката на почвата“. От свършената работа дотук изтъкна и преимуществата на болтовата защита на обръщателния плуг, благодарение на която до момента не са се появявали сериозни проблеми с прикачната техника. Други земеделски стопани в района, колеги на семейство Митеви, също се доверяват на MASS за тежките обработки в стопанствата си.

Фирма Агростил ООД е доказан търговец и производител на висококачествени плугове с марка MASS, които са спечелили доверието на селскостопанските производители. Един от синовете на Велка Радостин Митев също е деен участник във фамилния бизнес, освен механизатор, той е и механик. Младият човек допълни, че откакто имат плуговете MASS работата значително се е улеснила и „изпреварват времето“. С обръщателния плуг Радостин може да изоре около 100 дка дневно, за сравнение преди MASS работата се е вършела за значително повече време. Двата олекотени плуга се агрегатират добре към тракторите нисък клас със 100 к. с., а големият обръщателен прикачват на трактор с 210 к.с. Стопаните в Ямболско споделиха за доброто си сътрудничество с експертите от сервиза, които поддържат техниката. При проблем в работата бързата реакция е онова ценно качество, което компанията притежава и благодарение на което се гради взаимното доверие години наред. Велка Митева допълни, че в сервиза винаги има необходимите части, а времето за доставка не надвишава 24 часа. Дистрибуторската фирма в района - Агропром Сервиз реагира при възникнали проблеми и се грижи за поддръжката на техниката MASS. „Става само с едно обаждане по телефона и реакцията е мигновена“, допълва стопанката. При разширяване на обработваемите площи е категорична, че за дълбоката оран отново ще се доверят на плуговете MASS. 

 

За улеснение на всички свои клиенти фирма Агростил ООД е изградила дистрибуторска мрежа в цялата страна. Една от дистрибуторските фирми в Ямболско е фирма Агропром Сервиз от гр. Карнобат с управител Радостин Христов. Предлагат марката MASS вече над 10 години, а продажбите в България надхвърлят цифрата от няколкостотин плуга. От ежедневната си комуникация със земеделски производители в района дистрибуторът споделя, че стопаните са доволни от техниката заради дългия експлоатационен срок. Най-характерното за бранда MASS е надеждността, здравината и не на последно място - приемливата цена. Много важно за добрата работа на земеделските производители е обезпечеността с резервни части, което MASS предоставя. Фирма Агропром разполага с налични на склад пълен набор от резервни части, за да реагира по време на есенната кампания. Радостин Христов е неизменен помощник в обработките на семейство Митеви в ямболското село Дражево. Освен плугове с болтова защита MASS предлага  и такива с пружинна защита за по-тежки и каменисти почви. Здравината на MASS е доказано добра, с годините характеристиките на инвентара за изпробвани и отработени, резултатът от което е налице днес, допълва Радостин Христов. За черноземните почви в Югоизточна България плуговете за подходящи, тяхната конструкция е съобразена с условията в района.

Брандът MASS предлага богата палитра от продукти за малки и големи производители. „Най-голямото доказателство за достойнствата на всяка техника е фактът, че клиентът купува не една, не две, а още техника. Когато в района продадем качествена машина, добрата дума от уста на уста е най-голямата реклама за нас“, категоричен е дистрибуторът и допълва: „Двата показателя, които ни движат напред, са първо, когато стопанин повтори покупка за себе си от същия бранд и второ, когато негов колега в района също си купи.“  

Фирма Агростил ООД предлага още богато разнообразие от земеделски инвентар. Различните модели плугове, култиватори, чизели и брани са в най-различни конфигурации. С годините компанията усъвършенства моделите за българския пазар и в момента предлага подходящ земеделски инвентар за различните типове почви и според нуждите на клиента.

 

Изтоник: http://agrocompass.bg