Новини

Интервю с Айдоган Саргън, управител на Агростил ООД

9 Декември 2016

Айдоган Саргън, управител на Агростил ООД: Нашите клиенти могат да се гордеят, че притежават марката MASS

 

♦ Г-н Саргън, бихте ли представили накратко дейността на Агростил ООД? От колко години сте на пазара у нас и какво беше развитието Ви за този период?

Агростил ООД стартира дейноста си през 2006 г. като дъщерна фирма на голямата турска компания UNLU, която има 45 години опит зад себе си. Фокусирани сме в производството на качествена земеделска техника, която се е доказала и успяла да спечели доверието на нашите клиенти. През този период продадените машини са над 3500 бр. 

 

♦ Какви са основните акценти в продуктовата листа на компанията днес? Към момента колко модела предлагате и в какви направления?

Основните ни акценти са плуговете, които се пред-лагат в най-различни модели (олекотени, конвенционални, обръщателни) и конфигурации според необходимата мощност. Също така, предлагаме навесни и прикачни дискови брани със самостоятелни работни органи, стърнищни култиватори с различни работни органи и работни ширини. Разбира се, че продължаваме да разработваме и нови продукти според нуждите на пазара.

 

♦ Как реализирате техниката в България - с дистрибутори или по друг начин, и доколко успешен е избраният от Вас модел?

Стремим се да изградим дилърска мрежа в цялата страна, с която да обслужваме по най-добрия начин нашите клиенти. Следпродажбеното обслужване е една много важна точка за марката MASS, с което гарантираме, че те притежават марка, на която винаги могат да се доверят. Пазарът у нас за агротехника е доста наситен и конкурентен.

 

♦ На какво разчита фирма Агростил, за да е успешна в бизнеса си?

Да. Пазарът в България е доста наситен и конкурентен. Но това не ни спира да отбелязваме ръст в нашите продажби. Както бях споменал, ние предлагаме наистина качествена техника на добри цени и разбира се - качествено обслужване, което е определящо за успешните ни продажби.

 

♦ Как се налага засега брандът Mass у нас?

Положителните отзиви от нашите клиенти са доказателство, че марката MASS доста успешно се налага. Най-предпочитаната техника са плуговете. Това е така, защото първоначално започнахме да произвеждаме плугове и натрупахме повече опит с тях, като впоследствие допълнихме продуктовата гама с култиватори, дискови брани и т.н.

 

♦ Предлаганата от Вас техника в наличност ли е, какви бази имате в България и каква е готовността Ви в следпродажбеното обслужване на техниката?

Спрямо пазарната ситуация и извършената статистика за предходните години, в производствената ни база, която се намира в Стара Загора и при нашите дилъли, се стараем да поддържаме в наличност достатъчно разнообразна техника и резервни части, за да удовлетворим максимално нуждите на нашите клиенти. Следпродажбеното обслужване винаги е с приоритет за нас, при необходимост имаме на разположение сервизен екип, който да реагира възможно в най-кратък срок до всяка точка на страната.

 

♦ Поддържате ли обратна връзка с клиентите и това от каква полза е за Вас като фирма, от една страна, и за фермерите - от друга?

Винаги се стараем да осъществим топла връзка с нашите клиенти, за да се чувстват като част от нашето семейство. Най-важното е да спечелим тяхното доверие, което е безценно за нас.

 

♦ Как преценявате българския пазар като потенциал за Вашия бизнес?

Земеделието винаги е било основен отрасъл в българската икономика. Повече от 15 години сме на българския пазар и сме доволни от постигнатите резултати. Но бъдещето е пред нас и ще продължим с още по-голям ентусиазъм и динамика, за да постигнем още по-големи резултати. Неоспорим е фактът, че 2016 г. беше наистина тежка за сектора, но въпреки това продължаваме с оптимизъм напред. Успяхме да реализираме продажби и в Румъния, с което разширяваме пазара. Към момента сме с почти сходни резултати спрямо предходната година, но сезонът тепърва предстои пред нас и се надяваме към края на годината да постигнем добри резултати.

 

♦ Участвате ли на изложения и как бихте коментирали БАТА АГРО като възможност за контакти и сделки?

Да. Тази година участвахме на три изложения в България (АГРА, БАТА АГРО - пролет и есен) и на едно изложение в Румъния (AGRIPLANTA). По време на пролетното и есенното издание на БАТА АГРО имахме удоволствието отново да се срещнем с нашите клиенти, за да ги информираме за подобренията, направени по нашите продукти и какво ново предстои в близко бъдеще за марката MASS.

 

♦ Казват, че добрият предприемач винаги гледа стъпка напред. В тази връзка имате ли визия за бизнеса на фирмата през 2017 г.?

Като цяло, нашата визия е да предоставим качествена и достъпна техника за всеки земеделски производител. Да предоставим най-доброто следпродажбено обслужване, с което да надминем очакванията на нашите клиенти.

 

♦ Какво бихте пожелали на всички Ваши сегашни и потенциални клиенти?

Пожелавам на всички най-вече много здраве, успехи в бизнеса. Нашите клиенти могат да се гордеят, че притежават марката MASS, защото това е марката, на която наистина могат да се доверят. А нашите потенциални клиенти нека да заповядат в нашата база или в базите на нашите дилъри, за да получат по-подробна информация за техниката ни.

 

Изтоник: http://agrocompass.bg